Twinshaper

De Twinshaper is een aquafitness trainingsapparaat voor twee personen. Door middel van twee koorden met handvatten die door het product lopen wordt de Twinshaper van de ene kant naar de andere kant door het water gestuwd. Door de weerstand van het water enerzijds en het uit elkaar trekken van de koorden anderzijds, ontstaat er een draaiing van de twinshaper.   

Bij het uit elkaar trekken van de koorden past heel goed een scharende beweging of een spreidt-sluit beweging met de benen, zodat er een dynamische oefening ontstaat. Ruggelings naar elkaar en dan toch het wieltje laten draaien is een hele uitdaging.

Niet alleen het heen en weer laten draaien van de twinshaper zorgt voor de “ workout”. Ook de mogelijkheid van diverse trek- en ronddraai bewegingen met behulp van het touw en de handvatten levert veel mogelijkheden tot nieuwe oefeningen. De trainingspartner zorgt hier namelijk voor de weerstand.

De twinshaper kan op verschillende sportiviteit niveaus en in de diverse doelgroepen worden toegepast. Zelfs individueel kan men met de twinshaper trainen. Belangrijk is wel dat er routine wordt opgebouwd, hoe meer routine hoe beter de mogelijkheden van de Twinshaper benut kunnen worden.