Wetshaper 'Legs'

De Wetshaper 'Legs' wordt met banden onder de voeten vastgezet en doet dienst als weerstandsblad (pendaal).

Met de Wetshaper 'Legs' kan men in diep water joggen of er diverse oefeningen mee uitvoeren. In ondiep water zijn er met name spierversterkende oefeningen mogelijk.

Het joggen met de Wetshaper 'Legs' kan ook zonder wetbelt gedaan worden omdat er voldoende voortstuwende kracht ontstaat tijdens de loopbewegingen

Omdat de weerstandsbladen dienstdoen als de pendalen van een fiets kunnen er diverse fiets oefeningen uitgevoerd worden met de Wetshaper 'Legs' . Zo kunnen we dus een aqua-jog les eenvoudig omzetten naar een aqua-spinning les ( Wetshaper 'Legs' is al gauw 50 x goedkoper dan de aquabike)

De ribbels aan de onderkant van de Wetshaper 'Legs' zorgen er voor dat men de voet stabiel door het water kan duwen zonder dat de legshaper een “eigen” baan gaat zoeken.


 

De Wetshaper 'Legs' wordt gebruikt voor conditietraining, spierversterking en figuurcorrectie en kan in bestaande concepten als Aquajogging, Trimzwemmen, Aquapower , etc., worden ingezet. Maar er zijn ook nieuwe concepten denkbaar met dit veelzijdige product:

aqua-spinning: fietsoefeningen in het water met of zonder de wetbelt, en of door het water fietsend of met de handen op de kant steunen voor een grotere impact van de oefening.
Aqua-interval: een variant voor gevorderden waarbij hoge inspanning afgewisseld wordt door rustperiodes.

In combinatie met de “wetshaper” is er een totaal fitness concept ontstaan waarmee men zowel het bovenlichaam als ook de benen en kuiten kan trainen. Natuurlijk is de Wetshaper 'Legs' zonder wetshaper prima te gebruiken.